ingyenes_illusztracio_foto

Ingyen letölthető illusztráció fotók – top 10

Egy bejegyzéshez mindig kell tartozzon egy szép és jó minőségű kép, erről már volt szó. Ha szerencsés vagy, és vizuálisan jól megjeleníthető terméket árulsz (pl. bútorok, virágok), valamint van lehetőséged azt profi fotóssal lefotóztatni, akkor egy fokkal könnyebb helyzetben vagy. De ez viszonylag kevés szakterületre jellemző.

Illusztráció, vagyis stock fotókat vásárolni is lehet, rengeteg oldal foglalkozik ezzel. Kisvállalkozásként azonban valószínűleg nem engedheted meg magadnak, hogy ilyesmire nagyobb összeget költs. A minőségi megjelenésből viszont akkor sem engedhetsz, nagy felbontású és jól fényképezett fotókra van szükséged blogbejegyzéseidhez, Facebook posztjaidhoz egyaránt.

Szerencsére nagyon sok ingyenes fotógyűjtemény is elérhető, ahol lenyűgöző képeket lehet teljesen ingyen letölteni és felhasználni. Én most a kedvenceimet szedtem sorba. Azt javaslom, hogy szánj rá időt, böngészd végig őket, és mentsd le, amit úgy ítélsz meg, hogy később felhasználhatsz. Amikor kész vagy egy bejegyzéssel, és már csak a fénykép hiányzik, hogy publikáld, nem lesz türelmed elég alapos keresést folytatni. Nekem az a tapasztalatom, ha az ember egy konkrét témához keresi az ideális fotót, az éppen soha nem jön szembe. Ellenben ha saját kis gyűjteményed van, abból mindig könnyebb meríteni.

SplitShire

splitshire

Személyes kedvencem, gyönyörű fotókat töltenek fel, melyek élénk színekkel magukra vonják a figyelmet. Akkor érdemes itt böngészned, ha hajlamos vagy a szabad asszociációra, és meglátod egy képben a kreatív kapcsolódási pontokat témádhoz. A keresője nem nagyon hatékony, talán éppen ezért, a képeket nem lehet jól felcímkézni. Böngészést igényel, de kincseket lehet találni.

StockSnap.io

stocksnap

A másik kedvenc, ez már hatékonyabban is kereshető, de itt is érdemes végignézni a teljes gyűjteményt. Direkt illusztrálásra jobban használható, több a tárgyat, cselekvést bemutató/kifejező fotó.

New Old Stock

newoldstock

Nagyon érdekes oldal, olyan archív felvételeket tesz elérhetővé, melyek már nem jogdíjasak, ezért szabadon felhasználhatóak. Nyilván ez csak bizonyos témák esetében jó forrás, de szórakozásnak sem utolsó program végignézegetni.

Life of Pix

Az elrendezése szörnyű, óriási méretben jelennek meg a fotók egymás alatt, így viszonylag nehézkes körülnézni. Ellenben rengeteg fotóból áll a gyűjtemény

Jay Mantri

Minden héten hét új fotót tölt fel, melyek nem a legjobbak, de lehet, hogy pont itt találod meg, amire neked van szükséged.

Foodies Feed

foodiesfeed

Tematikus gyűjtés, kizárólag ételekhez és evéshez kötődő fényképek vannak itt. Abból viszont kiváló minőség.

PickupImage

Nos, én leginkább hírportálokon tudom elképzelni az itt található fotókat. Nem tárgyakat vagy embereket, hanem nagyobb látószöggel befogott tereket látunk itt elsősorban.

Unplash.com

Ezek pedig leginkább asztali háttérképként értelmezhetőek számomra, de szép képek, ha írsz rá valamilyen szöveget, akkor plakátként is jól használható.

Pixabay

pixabay

Csodás lehetőségek óriási tárháza, sok keresgélést igényel.

Gratisography

gratisography

A végére hagytam egy másik kedvencemet, csodálatos fotók elérhetőek itt. Dominálnak az élénk színek és egészen őrült beállításokat találsz, szóval nem minden cég tudja beilleszteni a profiljába ezeket a képeket, de fel lehet tűnni velük.

Comments are closed.